Anna Murgia

Anna Murgia

Vem är då Anna Murgia? Jag är illustratör, konstnär, grafisk projektledare, produktionskoordinator och svedalanätverkare!

Efter att ha vuxit upp i lilla Löddeköpinge, strax norr om Malmö, lockade stora vida världen. Jag hann med både ett år som utbytesstudent i USA och ett som aupair i Belgien innan det var dags för sex terminers universitetsstudier i London.

Efter jobb i de småländska skogarna (på Roxx Reklambyrå i Vimmerby) lockade den skånska myllan igen, och jag flyttade till Malmö där jag träffade mina drömmars man på jobbet. Han är halvitalienare och har fått mig att förälska mig även i vad som nu känns som mitt andra hem – Sardinien! Första hemmet är Svedala där vi bor i ett härligt hus med våra två underbara ungar.

Jag har ritat och målat så länge jag kan minnas. Efter gymnasiet gick jag på Hässleholms Konstskola, men har också en BSc i Business Management från University of Hulls Londonfilial, Geenwich College.

Med min utbildning i bagaget, och med flera års erfarenhet av konstnärligt och administrativt arbete i mediabranchen, startade jag 2005 mitt eget företag. 2011 bytte jag namn på min firma och registrerade dessutom en bifirma. Namnbytet gjorde jag för att bli tydligare i min kommunikation med mina underbara kunder. Så nu driver jag i praktiken två företag: Genea Murgia för handmålade släktträd och andra genealogiska illustrationer, för både privatpersoner och företag, och Murgia Grafica för grafisk produktion för företag!

Anna Murgia i Svedala

Har du de senaste åren sett namnet Anna Murgia i andra sammanhang också, så är det absolut inte omöjligt. Jag är ganska engagerad i Svedala med omnejd. Jag har suttit med i föräldrarådet på Erlandsdals Förskola, och i Brukarstyrelsen på Roslättskolan i Svedala. Jag är medlem i Svedala-Sturup Rotaryklubb, där jag dessutom var president 2012-2013. Jag har varit ordförande i Erlandsdals Samfällighetsförening, som förvaltar Erlandsdalsgården i Svedala. Jag är också styrelsesuppleant i vår egen Dammens Samfällighetsförening i Svedala. Mina senaste uppdrag är att vara ordförande i Nätverk Svedala Ekonomisk Förening, som verkar för ökat nätverkande och erfarenhetsutbyte svedalaföretagare emellan, samt projektledare för SvedalaMässan. 🙂